Suomen kolikot ja setelit n. 1400-2023

Suomen kolikot ja setelit

Vuoden tauon jälkeen on vihdoin julkaistu uusin taskuluettelo Suomen kolikot ja setelit n. 1400-2023, 21. painos!

Luettelon on laatinut Jorma J. Imppola apunaan Marko Puumala ja Marko Manninen. Luettelo on julkaistu taskukokoisena, jotta se on helppo pitää mukana esim. huutokaupoissa ja keräilytapahtumissa.

Luettelossa on kaikki Suomen markka- ja eurorahat päivitettyine arviohintoineen. Lisäksi mukana on mm. Turun kolikot n. 1400-1558, Suomen juhlarahat ja vuosisarjat sekä seteleistä skillingit ja taalerit 1790-1807, kopeekat ja ruplat 1812-1862, yksityispankkien setelit sekä markka-ajan specimen-setelit.

Luetteloa on saatavilla hyvinvarustetuista rahaliikkeistä!

Yhdistykset voivat tilata luetteloa yhteistilauksena edulliseen jäsenhintaan.

Tilaukset ja tiedustelut Numismaatikon toimitukseen:

Numismaatikko-lehti
Suomen Numismaatikkoliitto ry
Lemminkäisenkatu 5
33540 TAMPERE

Sähköposti: toimitus@numismaatikko.fi
Puhelin: 050 362 5011 

 

Numismaatikon keräilyopas

Suomen Numismaatikkoliiton julkaisema kuvallinen Numismaatikon keräilyopas on julkaistu! Luettelo on lähetetty kaikille Numismaatikko-lehden tilaajille. Luetteloa on saatavilla rajoitettu erä myös jälleenmyyjiltä.

Luettelo sisältää Suomen rahat arviohintoineen 1400-luvulta aina tähän vuoteen saakka (Turun rahat, markat, eurot). Luettelossa on myös muutamia aiheeseen liittyviä artikkeleita, joiden kautta pääsee mukavasti alkuun rahojen keräilyssä ja ovat tukena myöhemmässäkin vaiheessa. Kannattaa tutustua!

Numismaatikon käsikirja

 

 

Antti Heinonen: Ensimmäiset eurot

Antti Heinonen - Ensimmäiset eurot"Ensimmäiset eurot" kuvaa kiehtovasti ensimmäisen yhteisen eurooppalaisen setelisarjan suunnittelua. Lukija pääsee kurkistamaan ainutlaatuisella tavalla setelisarjan suunnitteluun, tuotantoon, turvatekijöihin, tiedotuskampanjaan ja lopulta projektin huipentumana euron käyttöönottoon käteisvaluuttana vuoden 2002 alussa. Tärkeässä roolissa ovat henkilöt setelisarjan valmistelun takana.

Kirjan tekijällä Antti Heinosella on pitkä kansainvälinen ura setelialalla. Hän oli yli kymmenen vuoden ajan Euroopan keskuspankin setelijohtaja, jolloin hän vastasi uuteen eurooppalaiseen käteisvaluuttaan siirtymisestä. Ennen siirtymistään Euroopan keskuspankkiin Heinonen vastasi Suomen Pankissa maksuvälineistä. Vuonna 2012 Suomen Pankki julkaisi Heinosen kirjan "Viimeiset markat".